HTML

Az Út

Három elszánt lányka probatétele.

Friss topikok

  • florikakiscica: Szia Zsuzsi! Mi van Veletek? Jól vagytok? Merre jártok? Remélem minden rendben! Én szerencsére... (2010.08.09. 19:38) Képek2
  • réka: És hazaértetek... Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy gratulálok!!! Büszkék vagyunk rátok, ... (2007.09.03. 10:08) Képek
  • alqarame: Sziasztok Lányok! Nagyon sokat gondolunk Rátok, a Márti azt mondta, hogy a jövő vasárnap már Ti is... (2007.08.21. 15:33) Sziasztok
  • Vincenso: Luigi!!!!!!!! Annyit gondolok Rád!!!!!!!! Azért nem ostromollak sms-sel,mert nem akarlak megzavarn... (2007.08.05. 21:45) Párizs

Linkblog

2007.08.05. 23:52 mata

Képek2

Ujabb kepek erkeztek:)))
      Katt ide:)

155 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://elcamino.blog.hu/api/trackback/id/tr97133184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaporsi 2009.08.06. 14:06:44

Az utnak kb. 1/4-et megtettem mar, tul vagyok 200km-en. Aki nem tudna, annak irom, h aug 31-en ejjel jovok haza, ugyh igen, van egy keret, amit nem lephetek tul, de ha addig minden jol megy, befejezem.
Egyebkent bocsanat, ha nem reagalok mindenkinek minden hozzaszolasara, de ha bedobok egy eurot, akkor 20percig van internet es ilyenkor probalom a fobb torteneseket leirni. Azert mindent elolvasok es nagyon koszonom, h gondoltok ram, kicsit olyan erzesem van, hogy mintha en lennek a Fold, ami megy a maga utjan, ti pedig a csillagok, akik rasugaroztok-es persze mind egy naprendszerben vagyunk.
Keresztanyamnak es a Dorinak koszi a tamogato bojtot, csak kitartast vele!
Az ember azt hinne, egy ido utan nem keletkeznek uj holyagok, de igen. A gyulladas legalabb elmult, hala a Betadinnak.
Van itt ket Del-afrikai holgy, akik kb.78 evesek es napi 20-22 km-t mennek..nem semmi.Sok fele nepseg. Egy canadai tegnap elmeselte, h naluk telen minusz 44 fog is van neha es egyszer hoki kozben ugy atfagyott, h nem erezte az ujjait, elment orvoshoz, aki azt mondta, h ha megjelennek fekete pottyok, akkor le kell vagni. Erre persze megijedt es mindennap masszirozta oket, majd 2 honap mulva elkezdte erezni is.

kaporsi 2009.08.06. 14:09:52

egy orult spanyollal ma a 27. km-nel talalkoztam es azt mondta megy tovabb, mert 55-ot akar menni. Biztos ivott a Rioja-bol..

kaporsi 2009.08.06. 14:11:02

David te mivel tengeted napjaidat?Vikirol mar tudom mit csinal. Rita es Matyi?Roluk mi hir? Flora a germanoknak van, azt tudom.

dorikati 2009.08.06. 15:41:56

Dóri:remélem hogy sokáig bírjuk ezt a böjtöt de eddig még bírjuk

REMÉLEM HAMAR HAZA JÖSSZ!!!!!!!!!!!!

puszi:(Kati,Dóri neked Hörcsike vagyok oké?
Orsikám! A Lennert laci azt mondta, hogy nagyon okos dolog volt, hogy sportcipőben mentél, mert túracipőben ilyen melegben sokkal jobban fájna a lábad, és ne hallgass a lengyel német nagypapára. az a síkság nagyon meleg lesz azt is mondta, de úgy, ahogy Te csinálod ( hajnaltól délig) ki lehet bírni. Ő a hét végén autózik Portugáliába, és kérte, hogy ha megjössz, akkor is maradjon meg ez a blog, mert ő csak októberben jön onnan vissza, és el szeretné olvasni , hogy mi történt veled, Portugáliában pedig nincs internetje. Különben nagyon tisztel és szurkol Neked, és ő is nagyon büszke rád. Millió puszit küldünk.

dave87 2009.08.07. 15:07:03

Én szöszmötölök , molyolok és néha lézengek és héderezek. Igazából takarítok, mert kádcsere volt az eső uban, meg gyakorlok mostanában elég sokat van próbaterem szerencsére, ahol lehet zajongani és kb. ennyi. Koncertek ritkák, de ti arra se jöttök, úgyhogy mindegy is:) Jó Viki kivétel néha.

V. Viki 2009.08.07. 15:37:53

ezt a diszkriminációt komolyan
mi az h néha? ott csápolok folyton viszem a családom is:)!

dave87 2009.08.07. 18:35:54

igaz igaz. akkor a Viki NAGYON kivétel

kaporsi 2009.08.08. 11:38:55

Most Burgosban csövezek.voltam a katedralisban,ahol minden eszmèletlen diszes ès nagy.erdekes,hogy nekem annyira spanyol barokk, himadkozni aztàn nem is tudok itt. A bal terdem odavan, mert tegnap majdnem 40 km- t gyalogoltam(pedig megfogadtam, h nem fogk ennyit,de aztàn hideg lett ès ittam egy kavet, meg csokismuffin is benne volt a dologban,aztàn Pinket hallgattam ès úgy felporogtem,h meg sem alltam Burgosig.utkozben be kellett màr kotni a terdemet..plusz fastumgel.ma varost neztem ebbol kifolyolag, ès hogy birja a terdem a maradek 500km-t,ma busszal megyek egy allomast.tegnap bevanszorogtam 4 korul egy olyan egyhazi szallasra,ahol nem kell fizetni,csak ha akarsz. Tok uj volt, de egyedul voltam ès elkezdtem felni,eloszor az ut soran.aztàn megkerdeztem,h baj lenne-e ha en most lefekudnek aludni(fel6) volt,mert reggel5 kor keltem ès azota 10orat gyalogoltam.mire mondta a szallasado,h azt nem lehet,fel8 kor misere kelle mennem, 8 kor vacsora,9 kor kozos ima. Fel 11kor alhatok.ha nem,akkor mehetek mashova,mert itt ez a hazirend.úgy felmenta pumpa bennem,h engem ne kenyszeritsenek semmire,meg fajt a labam,ès olyan almos voltam,h majdnem elaludtam allva,raadasul a terdem is fajt,a vadlijaim gorcsben,hogy angolosan leleptem,imadkozzanak ok.plusz egyedul voltam ès olyan erzesem volt,h egy szekta karmai koze kerultem,szoval mivel minden mas hely betelt,egy panzioban aludtam agynemuvel,meg minden..meg islepodtem,amikor a takarot meglattam,hirtelen nem is tudtam mit csinaljak vele.de vegul azzal aludtam ès nem halozsakban.
Talalkoztam olyan zarandokokkal,akikkel eddig ismerkedtem ossze ès sokan azt csinaljak,h az elkovetkezosiksagot busszal atugorjak es Leonban folytatjak az utat.en nem,en csak Castrojerizba megyek.mivel szombat van,azt hittem tobb busz lesz, de nem , csak ez az egy megy.megyekis,egy ora mulva indul.Ja ès David,meghallgattam qz egyik rockerpapas Toto szamodat.úgy tudtam,hT otot kuldesz;-)
Benedek is irt, most olvastam az emailjet,h sport taborban van?..

dave87 2009.08.08. 17:23:44

rockerpapás? a pontos kategória, amit az amcsik találtak ki: AOR (Adult Orientated Rock) szóval óvatosan ezzel a rockerpapázással. Hallgasd meg a másikat is, az jó lewsz a térdednek!

M.Betty001 2009.08.08. 18:07:55

Orsi!
Hős vagy! Tarts ki és nagyon vigyázz magadra! Örülök, hogy a humorod a megpróbáltatások során nem csorbult!Ezentúl Te leszel az 1. számú példaképem!!!
Nagyon sokat gondolok Rád és sokszor puszillak!

dorikati 2009.08.08. 20:46:43

Katitól írok megint, de mivel már 3 levelem elszállt, eszembe jutott, h. milyen marhácska vagyok, hiszen írhatok Neked e-mailt is. Úgyhogy most kapcsolj át a leveleidhez, azt nézd!

florikakiscica 2009.08.09. 12:43:04

Szia Orsi!

Jó, hogy ott hagytad azt a szekta szälläst......,ki tudja,lehet, hogy Te lettél volna az äldozati bäräny...:) Számolgattam, hogy nagyon gyorsan haladsz,ezért nagyon jó idöben vagy. Ha a mezetät unod(mert eléggé egyhangú tud lenni)akkor szállj buszra+ha fáj vmid,mert ha Galiciába érsz(utolsó 100-200 km)az a legszebb!

èn tegnap túráztam Steffennel+testvérével az Alpokban 2000 méter fölött....kemény volt mint állat....de Rád gondoltam,hogy Te is most miken mész keresztül,úgyhogy nem szenvedtem toväbb....most viszont izomläzam van..:(

Vigyázz a térdedre! Vannak egerek az úton? Mikor mi voltunk tele volt az út és ott rohangáltak a lábainknál....

Ajándékozd meg magad,mert nagyon kemény csaj vagy!!!!

sokszor puszillak!

V. Viki 2009.08.10. 12:38:44

Szia!
Mi újság nem írtál már 2 napja, jöjjenek azok a beszámolók! :)
Én személy szerint változatlanul jól vagyok! Csütörtökön megyek vissza Hollandiába... 31-én jövök haza, úgyhogy utána rögtön tarthatunk valami üdvözlő bulit Neked! De persze net ott is van! Tarts ki! Mikor érsz a feléhez?
Puszi

kaporsi 2009.08.10. 16:35:11

Mindjart a felenel vagyok.:-) Most 37km-re vagyok Fromistatol, ahol tegnap voltam, egy kimondhatatlan es megjegyezhetetlen nevu 3 hazas egy templomos 100 ferohelyes helyen.Tegnap is probaltam irni nektek, de nem engedett belepni a szerver..Szoval tegnap 25km-t mentem Fromistaba Castrojerizbol, ahova busszal mentem. Reggel kezdtem el az elso napomat a Mezetan. Hideg volt es fujt a szel, szoval de. nem volt veszes ilyen szempontbol. Amikor 7-kor caplattam a pusztaban, egyszerre meglattam egy bazi nagy dombot.Na mondom, lefogadom egy kaveba, hogy arra nekem fol kell masznom. Ugy is lett..Aztan Fromistaba kb.1-kor erkeztem meg. Egy privat szallason voltam, ahol nem volt meleg viz es a szamitogep is lassu volt, plusz engedett irni a blogra. Mindegy, tuleltem. A mai nap izgisebb volt, mert reggel fel8kor talalkoztam azzal a ket sved fickoval, akikkel egyutt aludtam Torres del Rioban es jofejek. Most is rohogtunk picit. Aztan kerdeztem ok hova mennek. Ket lehetoseg volt, vagy elmesz egy 20km-re levo varosba es ott alszol vagy dacolsz a hoseggel es a Mezetaval, ahol tenyleg nincs arnyek es elmesz a kovetkezo helyre, ahol van szallas, ami 37km-re van. Ok az utobbiba akartak menni. Na, mondom, ezt en is meg tudom csinalni.(meg is csinaltam, mert du.3kor erkeztem meg ide) A kevesbe jo az volt, h hanyingerem volt a sok napsutestol, mert valoban semmi arnyek.Naptej, napszemuveg es fejkendo nem sokat segit..

kaporsi 2009.08.10. 16:36:58

helyesbitek, elirtam:nem engedett belepni a blogra a magan szallason

kaporsi 2009.08.10. 16:42:36

Ma talalkoztam eloszor magyarokkal, egy hazasparral. Mar most rohogok rajtuk..olyan tipikusak es annyira elszoktam a magyar szotol. Neha angoloknak is azt mondom a thanks helyett, h gracias.Kavarognak a szavak. Terdem csak az utolso 7 km-en kezdett el fajni, addig hosiesen turt.Jot tett az egy nap piheno. Viszont mindket Achillesem keszen van es begorcsoltek a vadlijaim is. Arrol nem is beszelve, h a hatamon becsipodott egy ideg es nem tudom forgatni a fejem ugy faj.Sztem ettol is volt hanyingerem a pusztaban setalva. Ennek persze jobbat tenne, h ha nem kene 10kg-os hatizsakot cipelnem, de ugy kell nekem, minek hoztam el a Fogsagot. A Rejtot mar kiolvastam es elhagytam.Tegnap meghallgattam Domi szamat is, ami egy Phil Collins Big Band szam, lightos jazz.Tegnap arra relaxaltam.Errol jut eszembe, orulok, h vegre egy konzis baratom is feltunt a blogon!!Welcome.

kaporsi 2009.08.10. 16:44:44

Folranak uzenem, h egerek nincsenek, viszont muslica rajok vannak es kovetnek mindenhova, nagyon idegesito!!Es azt is, h ne vicceljen, nem szallok tobbet buszra, inkabb egy labon vegig ugralom, ha a terdem feladja.

kaporsi 2009.08.10. 17:03:17

Castrojerizben egy szobaban aludtunk kb. 30-an, sok olasz volt. Ez azt jelentette, hogy uvoltoztek ossze-vissza es nem aludtak. Nem is tudom hogy birjak. Ez este volt. Du.pedig egy olasz ugy horkolt, h az ablakok kocsonya modra rezegtek. Gondoltam Fromistaban elmegyek egy a caminon kivul eso szallasra, hatha ott nem lesznek olaszok. Sajnos lettek, de helyesek voltak es annyira nem kiabaltak, ugyh nem volt baj.Ma viszont megint egy szallason vagyok a horkolos olasszal, 3 aggyal arreb fekszik.Nem hiszem el. Itt 100 fero hely van 2 emeleten.Tehat egy szinten, vagyis egy szobaban kb.50-en vagyunk. Ma eloszor mostam ki a ruhaimat mosogepben.Olyan boldog vagyok:-)Mindig ugy van, hogy miutan befutottal a szallasra, elmesz zuhanyozni, kimosod a ruhaidat es kirakod szaradni, h estere megszaradjon ossze tudjal pakolni.Masnap reggel mar csak a fogkefet, halozsakot, ilyeneket kell betenni es indula mandula. Ma megkeresett egy spanyol no es kerdezte, h beszelek-e spanyolul, mondtam, h nem.En is kerdeztem, h beszele-e angolul vagy nemetul, de persze nem. Aztan activityztunk egy kicsit, mire kiderult, h szeretne az en ruhaimmal egyutt kimosni az oveit, mert egyebkent nem lenne tele a gep.

kaporsi 2009.08.10. 17:05:14

Ja, en altalaban ugy megyek, h nem allok meg hosszasan pihenni, mert alapszabaly, h minel tobbet pihensz, annal rosszabb folytatni.Plusz az is szabaly, h az utolso km-ek a leginkabb embert probalobb mindennap.Ennyi bolcsesseg jutott mara eszembe.puszi

florikakiscica 2009.08.10. 21:29:56

Halihó nagyanyó!

Mindjárt itt a fele!!!!Juhhhú!Utána már peregnek a kilóméterek.....nemsoká Leonban leszel,gyönyörü!

Hajrá!!!!

kaporsi 2009.08.11. 18:11:46

Hola! Sahagunban vagyok, ma csak kb.20km-t mentem. Reggel fel7kor keltem csak, mert a 20km hamar megvan. Talalkoztam ismet a ket sved fickoval:apja es fia. Kerdeztek, h veluk reggelizek-e, mire mondtam, h van egy ABBA szamom, amit egy fantasztikus magyar egyuttes atdolgozott, a CottonClub Singers.Szoval itt is terjesztem az iget:-)kb. 2orat dumaltunk utkozben, aztan egy pisiszunetben szetvaltunk hala Istennek, mert akkor kezdtunk el izzadni, ilyenkor pedig egy kicsit befordul az ember es nincs nagyon kedve beszelgetni.Legalabbis en.
Tul vagyok a felen:-) ebbol az alkalombol leejtettem az ujonann vett itouchomat es eltort:-( viszont szerencsem van, mert mukodik, csak nem tudom meddig.valamint vettem egy uj zoknit, mert az egyik a ketto kozul teljesen kikopott.egy oriasi lyuk van a talp resze helyett, ma vettem eszre. Es ahogy Flora mondta, engedjek meg magamnak egy kis luxust is azert ut kozben, o peldaul vett egy fogkefet:-), szoval en is vettem egyet.
Mostantol probalom visszafogni magam es nem tul gyorsan haladni, mert tul hamar erek celba. Ha 27-en ott leszek Santiagoba, akkor mondta a sved fiu, h menjek 3kor vagy 4-kor a katedralis ele, mert ott talalkozunk a tobbiekkel.Addigra biztos ott leszek.A terdem ma OK, a becsipodott ideg a hatamon jobb, de meg mindig nem tudom sokat forgatni a fejem. Du. aludtam picit, varost probaltam nezni, de nincs nagyon mit.Meleg van, izzadunk es mindenki siestazik.A teplom persze zarva van. Innentol kezdve zarandoklatnak fogom fel az utat, eddig a magam dolgan gondolkodtam, de nagyjabol kesz vagyok. Anyanak uzenem, h felejtse el a tegnapi smsmet, mar az is kezd korvonalazodni:belevagok, aztan barmikor ott hagyhatom, ha ugy erzem tul sok.
Jol erzem magam! Viki, mi van az egyetem valtasoddal?atvettek mar?

kaporsi 2009.08.11. 18:13:14

Holnap meg 30km-t fogok menni, ha minden klappol, mert hamarabb nincs szallas, csak nagyon kozel.De Leonban maradni fogok, varost nezek egy napig es remenykedem, h bejutok egy nyomorult templomba es nincs minden zarva.

kaporsi 2009.08.11. 18:15:02

En elvezem meg mindig a Mezetat annak ellenere hogy hoseg van.Reggel egyre keseobb kel fel a nap, ahogy haladok nyugat fele.7 korul.Addig tok sotet, megcsak nem is dereng.

kaporsi 2009.08.11. 18:17:15

Elkepeszto emberekkel talalkozok.Van, akinek nem eleg, hogy odafele vegigjarja a Caminot, vissza is gyalog megy..Orulet. En azt tervezem, h 3napra elmegyek Madridba es mindent megnezek.Anyat kerem szepen, h nezegessen nekem addig szallast az interneten, aztan majd megbeszeljuk hova megyek.Santiagobol meg elfelejtem a 31-iki repulojegyemet, ami kb.10euro volt es vonattal vagy busszal elmegyek Madridba.

V. Viki 2009.08.11. 19:26:07

Hola!
Igen Orsi, átvettek, államira, szeptember első hetében be kell mennem elintézni mindent! Addig pihi, holnapután meg repülök, nagyon várom:)
Nézd meg jól Madridot :) Ügyes vagy, hogy a felénél jársz nagyon de szerintem jobb is hogy lassítassz picit, jobban is tudod élvezni, na meg aztán nem lóverseny ez :)

Domonkos írta iwiwen, hogy bejutott az első 5 helyezet közé a külföldi versenyen, holnap reggel lesz a döntő! drukkolunk:)

Képzeld tegnap kényszergyaloglásra ítéltettem, 15 percet kellett sétálnom egy sima "retiküllel" a napon, és tudtam, hogy hideg limonádé vár a hűvös szobában, és majd meghaltam! Végig rád gondoltam, hogy büszke vagyok rád, és mondtam is Noéminek, hogy ajánljuk fel neked azt a 15 percet :) Úgyhogy fogadd szeretettel!

Na csak ügyesen, gratulálok az új zoknidhoz!
Puszi

Rita9 2009.08.11. 22:57:45

Kedves Kapás Doktornő!

Ne haragudjon, hogy ennyit várattam magamra, látom már 6-án hiányolt is. Örülök, hogy tetszett a Bublé szám a másik kettőt is tessék futólag meghallgatni. Gondoltam rád én, csak nem jutottam oda, hogy leüljek a gép elé és elkezdjem olvasni, mert mint sejtettem itt 6 millió bekezdés van, meg nem is értettem, hogy a Te bejegyzéseid merre vannak, mert mindenhol a Flóráékéba ütköztem. De miután átverekedtem magam a sztorijaidon jót nevettem rajtuk.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, miszerint rendkívüli az akaratod és kitartásod, amiért belevágtál egy ilyen dologba. Nekem ez nem menne, mert még egy tisztességes fogyókúrát se bírok végigcsinálni.
Mióta utoljára találkoztunk nem sok minden említésre méltó történt velem. Dolgozgatok, voltam a kolléganőm világraszóló esküvőjén, (majd erről mesélek, mert nagyon vicces volt), meg különféle gyerekpesztráláson is részt vettem, ami annyira kimerítő volt, hogy meg is kérdeztem a Flórát, Ő hogy bírja ezt enegriával, erre csak annyi volt a válasz, hogy centrumot szed... Na igen... Szóval semmi különös nincs velem, kicsit lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem néztem rád hamarabb és azért is, mert egész nyáron elő se vettem a szakdoga anyagához az a rohadt sok könyvet.

Nagyon sok puszit küldök és ha hazajössz majd csapunk egy almás-rosés partit.
XXX

kaporsi 2009.08.12. 13:29:46

Hoppa, Dominak nagyon szurkolok es gratulalok.Egyebkent azt hittem, h mar vilagkarriert futott be a Rollaval. Akkor mar csak Benedek es Matyi nem irt, na meg a tobbi konziskam Ildivel az elen, hogy ok mit csinalnak, hogy vannak.
Most nem tudom hol vagyok, mi a neve a falunak, de itt csak egy bar van meg 3 haz kb. Mansilla elott vagyok 6km-rel, ha vki nagyon utana akar nezni es kovetni. Ma 30mt-t nyomtam le es ujra hanyingerem volt a naptol.Itt 7kor kezd derendeni a vilagossag, mint azt mar emlitettem es fel8kor kel fel a nap.De aztan minden elkesett napsugarat bepotol..A bal terdem ugy latszik 20km-re van hitelesitve, mert addig minden ok, utana nem jo sajnos..Azt hittem a holyag korszakomnak vege van, de tegnap felbukkant egy ujabb.No sebaj.Idegbecsipodes a regi, nincs valtozas..
Rita, udv a klubba, es irj ha nem akarsz dolgozni es van idod..:-) A zenekkel ugy vagyok most, h beosztom, minden masodik nap meghallgatok egyet. Nincs kulon sorrend, ahogy jon.Steffent teljesen kivegeztem, mind2 szamat meghallgattam es most mar mindent tudok rola. Ma ujbol egyedul setaltam, de osszeismerkedtem egy uj arccal, egy baszk lannyal, persze neki sem eleg a 800km, o 100-zal tobbet csinal. Tok jo erzes csak ugy menni es kozben semmin sem ragni magadat, tehat csak ugy zarandokolni.Megjelent a lathataron sok-sok hegy es van egy olyan rossz erzesem, hogy en azokkal majd kozelebbrol is meg fogok ismerkedni. Ma 5kor keltem es mihelyt magamhoz tertem probaltam indulni, de neki mentem a kijarati ajtonak, mert azt hittem nyitva van.Ettol aztan jol felebredtem, de azert annyira nem, hogy kavet ne igyak:-)A horkolo olasz ugy latszik kovet, mert ma megint lattam.Eddig nem jelent meg a szallason, remelem tovabb megy.Viszont 4 olasz ficko betelepult abba a szobaba, ahol en vagyok.Itt 40-en alszunk egy szobaban es ket szoba van.A vicc az, h konyha van, ahol lehetne fozni, de bolt nincs sehol.Visszafele 13km-es korzetben, elorefele meg 6km-re van csak ujabb varos.

kaporsi 2009.08.12. 13:32:15

Viki nagyon orulok neked, remelem az tetszeni fog es boldog leszel. Bar most mesz Hollandiaba, ugyh egy 3 hetes boldogsag garantalva van.
Elfelejtettem azzal kezdeni a blog irogatast, h megkoszonjem a szponzoromnak, h itt lehetek:edesapamnak, aki most is dolgozik, amig en itt napozok Spanyolorszagban!!

Rita9 2009.08.12. 16:10:28

Igen, Orsi és ne feledd a másik szponzort a Jóistent, akivel a melegről és a következő városkáról alkudozol.
Ha nem bírod a nagyon hosszú távokat ne erőltesd, mert úgy fogsz járni mint én: minden különösebb ok nélkül fog majd fájni a térded, csak úgy. Az pedig nem jó.
Vigyázz magadra!
Mostantól majd jelentkezem.
Sok puszi

dorikati 2009.08.13. 15:30:43

Orsikám, -megint Katitól írok, mert nem ..arakodok a Brahms-szal- a szálláskereséshez annyit mondj legalább, h. milyen alkalmatossággal utazol. Ha vonattal, akkor próbálok nem túl közel a pályaudvarhoz, mert azok általában vöröslámpás szállások-v.azok lehetnek, innen meg nem tudhatom megsaccolni. Nem elképzelhető, h. elcserélheted a rep.jegyed?
Amszterdam előtt ám órákat töltöttem a neten, azt meg nem akarok Katitól, de felmegyek Pestre és akkor megcsinálom!
Majdnem kész a festés, nagymamáék még élnek, de nagyon megviselte őket a "strapa" -ami inkább lelki volt, mert elzsuppoltam őket Katihoz, de a visszapakolásban nagymama mindenképp részt akart venni, mondván, hogy nem talál majd semmit, ha nem ő pakol. Ezt pedig akceptálnom kellett. De már nagyon keveset bírnak...
Dóri viszont nagyon ügyesen segített, és takarítónő is működött fél napot-a nehezét. Holnapra kész leszünk!
Minden nap el akarok kezdeni egy léböjtöt-egy hetest, de mire eszembe jut, megreggeliztem. De Holnaptól már tényleg rávezetek!
Lassan én is kezdem a visszaszámlálást, két hét, és újra iskola...
Az Ikeás szekrényedet nem tudták felvinni, (tőlünk a tükröset sem) de az összest (konyhát kivéve) elvitték a lakásból. Néztem Neked Ikeás könyvespolcot, cm-vel egyeztettem, de persze Neked kell majd "lépned".
Képzeld, megjött a pakolóbrigád, és megkérdezték apától, van-e gurtnija?Apa azt válaszolta, hogy képzeljék el, hogy elmegy a koncertjére, és kérdi a közönséget, van-e véletlenül valakinél egy hegedű? Végül is volt náluk egy kicsi vacak, úgyhogy azzal dolgoztak, de elég leprák voltak. Mindegy, levitték azt is, amire apa külön ki akarta őket hívni, (a diófa)mert azt szerinte már nem bírta volna el az idegrendszere. Nem kis munka volt Herendről sínen tartani a "hisztijét", de azért sikerült, úgyhogy ha megjössz, már csak a szebbik része van hátra.
Most megyek kottát keresni valami böngészőn, mert az otthoni Bermuda-háromszögben eltűnt a Bartók-Hegedűverseny kottám, itt Veszprémben nem remélek kaphatni.
(Erre már tényleg nem mertem apát rávenni, hogy keresse meg, mert mindennek van határa!)
Sok-sok puszi anyától

kaporsi 2009.08.13. 16:09:33

Szoktetes a szerajbol, avagy Orsi hogy menekul a horkolo olasz elol kulonkiadasa: tegnap, miutan irtam nektek, h gyanus nekem, h a horkolo olasz is arrafele tart amerre en, du.lefekudtem aludni egy orat es mire folebredek, hat nem a horkolo olasz fekszik a szomszedos agyon?!Azt hittem hallucinalok. Aztan amig o horkolt, titokban megszoktem a szomszedos szobaban. A masik 3-4 olasz nem ertette, h miert megyek ki a szobabol az osszes cuccommal. Aztan egy 10 perc mulva atjottek hozzam rohogve es kacsintgattak, h ertik.
Tegnap talalkoztam este fel7kor egy orult zarandokkal, aki tortenetesen magyar es Tamasnak hivjak:mindennap40km-t megy.Reiki mester egyebkent, valamint fasza Dunaujvarosi gyerek.Egyszer akadt ki nagyon a melegre, ekkor fohaszkodott, hogy legyen egy kis vihar vagy eso. Majd gyulni kezdtek a felhok es dionyi jegeso esett. Azota nem kivan semmit:-) Persze gondolom azert nem Gandalf a ficko, csak akkor van igazan nagyon kibirhatatlan meleg, amikor vihar elott osszetomorul az osszes celsiusfok a kornyekrol.Szoval vele iszogattam Rioja bort, hamar igy felkertetek ra es finom volt. Jokat rohogtunk magunkon es fel11kor kerultem csak kicsit becsipve az agyba, ebbol kifolyolag reggel 5kor nagyon mondtam a magamet az ebresztooraknak cimezve ugy altalaban. Az ut ma nagyon rossz volt, mert szinte vegig beton volt es az autok mellett ment, sot volt, amikor az autouton kellett menni es az meg eletveszely is volt neha. Raadasul gondoltam letesztelem, h van-e meg tejallegriam egy caffe con leche formajaban, es utana bokortol-bokorig ugraltam neha a 10kg-os hatizsakkal, mert igen, meg mindig nem tudom megemeszteni. Ez volt a gasztronomiai rovat.
Ugyh nem tul sok lelkesedessel caplattam Leonba befele(25km) es foglaltam el a szallast. Aztan tortent a csoda.Talalkoztam egy spanyol parral, akikrol azt hittem mar reg mashol jarnak es azok kozul a zara ndokok kozul is talalkoztam eggyel, akikrol szinten azt hittem mar reg lehagytam oket, mert egy napot mentem busszal. Csak jottem be a szobaba, amikor ram koszont a neger francia lany, akivel Azofraban egy szobaban voltunk 2-en es sokat rohogtunk rajtam.Cecilenek hivjak. Mondta, h o meg talalkozott Frenkivel Burgosban, aki miattam jott aznap 40km-t, pedig nagypapa mar es vegul elkerultuk egymast, mert en a szektas szallasra mentem, ahol sztem meg akartak enni vacsorara.Szoval Frenki hianyolt engem es az a furcsa, hogy nekem is igazabol o hianyzott a bandabol, meg Cecile, aki most mar itt van es meg egy olasz lany, Marlene-de o nem tudjuk merre jar.

kaporsi 2009.08.13. 16:11:39

bocsanat a sok elgepelesert, de kenyeg az ora es nem tudom visszaolvasni mit irtam.Azert igy is biztos megertitek es most ez a lenyeg.

kaporsi 2009.08.13. 16:15:28

A hires leoni katedralist meg nem nztem meg, de most ez lesz a program.Eddig siestaztak ott is(34fok). Holnap tovabb megyek Mazarifebe, ami 23km-re van, aztan valsz. nagyjabol tartani fogom magam az utitervhez, h ne erjek tul hamar Santiagoba. Tamas azt mondta, h azert van szerinte nagy bucsujaras az utolso 100km-en, mert kulonben ebbol a csondbol es mas elethelyzetbol ha hazamennenk, mindenki sikitva jonne vissza.Szoval az olyan visszaszokas fele lesz.
Any, meg tudom milyen jarmuvel megyek Madridba, de ha nagyon sok idod van, azt is kitalalhatod nekem.Egyebkent meg kb. ne legyen nagyon kint a varosbol a szallas, azon kivul mindegy hova foglalsz, mert majd odamegyek.

kaporsi 2009.08.13. 16:19:43

A magyar par,na azok tenyleg tipikusak.Eljottek ide ugy, h hoztak vagy 40kg-t es most azt csinaljak, h a felesleges cuccokat varosrol varosra kuldozgetik 7 euroert.Tamas meselte, h talalkozott veluk es nem erkezett meg aznap a csomag, szoval valsz. mehetnek vissza 17km-t.Ezen aztan jokat vidultunk,mert az ember sokszor meg a 200m-t is jol meggondolja, az energiaminimum elve miatt.. Ja, es eljottek ide ugy, h semmilyen terkepuk vagy utleirasuk nincs, nem tudjak melyik helyen van bolt, hol van szallas, csak vmi spanyol papirt kaptak utkozben.

kaporsi 2009.08.13. 16:27:43

De egyebkent meg angyon aranyosak, egyaltalan nem akarom oket bantani! Csak pl.itt van egy koreai, akinek napra keszen van buszmenetrendje is,honnan hova min keresztul, mennyi ido alatt mennek es szerintem az is megvan neki, h milyen rendszamu az a busz, ami jonni fog.

kaporsi 2009.08.13. 16:30:58

Ja, es a muslicakat kulon nem ertem:miert jo az nekik, h a fejem korul ropkodnek, neki utkoznek a napszemuvegemnek es beleszallnak az orromba.De komolyan.Azt meg ertenem, ha mondjuk dinnye lennek es az lenne a taplalekuk. De igy semmi ertelme nincs.

V. Viki 2009.08.13. 18:28:55

:)
Orsi igazán becsülöm, hogy ilyen humorosan fogod fel a dolgot:) Mint már többször említettem, én már meghaltam volna! :)
Örülök, hogy alakul a banda, a gondolkodós részt most majd felváltja az ismerkedős????
Ez a jó külföldben, az a rengeteg külföldi:)
Én ma repültem ide, szóval ha minden igaz, ma kicsit közelebb vagyok hozzád, de mindig is hülye voltam az ilyesmihez:) IMÁDOM Hollandiát, olyan jó volt ideérni! alig vártam, hogy átszálljak annyiszor, hogy garantáltan az összes magyart magam mögött hagyjam! két tipikus rózsaszín csajszi ült mellettem a gépen... Na meg azok a jó kis középkorúak, úgy jönnek ide, mintha még mindig csak 3 évente lehetne ehagyni az országot, annyira rossz:( Szóval értem miről beszélsz amikor nem akarod bántani azokat a magyarokat,mert aranyosak kedvesek, csak tipikus magyarok!
pihenj egy kicsikét, igaza van Ritának, nehogy aztán csak úgy ok nélkül fájjon a térded! és gyönyörködj a tájban, meg majd Madridban is! onnan mikor szeretnél hazajöönni???
Na most megyek lassan, mert megyünk a templomtérre a jó kis török étterembe a kalóriaszegény Dürüm Dönerrre... minden tiszteletem a léböjt kúráé:)
PUSZI

kaporsi 2009.08.14. 12:19:23

Tenap kaptam egy sms-t a magyar Gandalftol, Tamastol,h szeretne beszelni velem egy picit hol vagyok:ugyanabban az albergueben voltunk es talalkoztunk is. Kiderult hogy szeretne tolem diagnozist hallani, mert elrontotta a gyomrat es o is bokorrol-bokorra szokkent, mint en a tejeskave utan. Na, mondom egyel kekszet baratom es fott feher rizst, majd fohaszkodj. Aztan picit meg beszelgettunk, majd kivalasztottam egy felhot az egen es eltuntette nekem(vagy a szel volt es o megsem Gandalf?).Ha meg talalkozunk, akkor ujra kiprobalom vele ezt a trukkot. Ma egesz uton egy canadai sraccal jottem, aki szerencsere tud angolul is.23km-t tettunk meg reggel 7tol 11-ig.Eleg gyorsan suhantunk. Egy spanyol sraccal kezdtuk, de mas uton ment vegul es nem is beszelt angolul szegenyke.. Ez a canadai, Martin napi 40-et megy es nem all meg a Camino vegen, hanem elmegy Franciao-on keresztul Svajcba. Woodworker-ez a foglalkozasa, azt nem sikerult kideritenem, h asztalos-e, de asszem mintha az lenne, csak muveszi belovessel.Ebbol kifolyolag tok izmos, nyilt arcu, vidam ficko, aki jarja a hegyeket Canadaban.Nem az otthon ulos olvasgatos fajta.Egy het mulva Santiagoban akar lenni, ami sztem keptelenseg, mert meg 300km van az utbol.
Mazarifeben vagyok egy 4 agyas szobaban, en erkeztem elsokent, de itt nem akarnak megenni, nem gyanus a hely, egy bar folott van, remelem holnap 6kor lesz kave..
Tegnap Leonban egyhazi mukodtetesu tomegszallason voltam, de ma volt reggeli:altalaban lekvaros kenyer, de itt kolbasz is volt.Na, mondom ez a magyar gyereknek valo etek.A katedralis szep volt, gyonyoru uvegablakai vannak.Ez inkabb Istennek epult templom.A burgosi embernek epult, ez nem.
Az ut eddig is ismerkedos volt Viki, csak napkozben amikor kvazi szenvedsz es izzadsz meg a holyagok okozta fajdalmakkal vagy elfoglalva, akkor nagyon-nagyon jo egyedul lenni. De ez is kotetlen ugymond, mint minden itt az uton .Ma jo volt dumalni,de az is jo, h most szetvaltunk es o megy tovabb.Asszem ilyen tempoban nem tudnek meg 20km-t vegigsuhanni.
Hollandiaban party party hatan?Meg nem irtal bovebben az Orsegrol!legyszi, legyszi!

kaporsi 2009.08.14. 12:36:04

Tegnap egy nemet no mellett aludtam.Addig semmi baj nem volt, amig a halozsakjaban fekudt, de aztan elovette a labait, mert meleg volt a szobaban es megcsapott a szag.huhh.legalabb nem horkolt, tok mazlim van!
Aug.31-en megy a rep.gepem Madridbol.ket jegyem van, Santiagobol Madridba egy 31-en es ugyanaznap este Madridbol haza(kb.ejfelkor erkezek) Es azt gondoltam, 28-an mar Madridban leszek es mindent megnezek 31-ig.A rep.jegyem meg eldobom Santiagobol Madridba.(kb.10euro volt, szoval nem tul sok..)
27-en talakozom a tobbi ismerosommel Santiagoban a katedralis elott, de amilyen hulye vagyok, elfelejtettem pontosan hany orakor, ugyh kenytelen leszek ott szobrozni egy picit.No problem, ugyis ugy terveztem, h majd ha ott leszek, megszallom a katedralist es mindenfele halaimat fogok elrebegni, h nem kaptam agylagyulast a melegtol.

kaporsi 2009.08.14. 12:41:46

Amit sajnalok, h nem tudtam tobbet beszelni a baszk lannyal, mert van egy ikertestvere, aki orvosira jar itt Spanyolo-ban es volt Pecsen egyszer nyari gyakorlaton, volt Budapesten is es imadja. A canadai sraccal azon nevettunk, h amikor elindultunk erre az utra, o is ugy ment neki, mint en: ha kerdeztek honnan jott, minden lelkesedes nelkul mondta, h Canadabol. En is(sot szegyellem bevallani, de nem nagyon szivesen valaszoltam, mert utana mindig el kellett magyarazni, h nem Bukarestben lakok, hanem Budapesten). De most, ha kerdezik, emelt fovel, tok buszken mondom, h magyar vagyok. Fasza gyerekek a Gandalffal egyutt.Nem tudom mi valtozott. Bar a roghozkotesen(=szuper, uj magyar torveny:4 evig abban a korhazban kell maradnod, ahol letetted a szakvizsgat) mindenki megbotrankozik, akinek meselem.

kaporsi 2009.08.15. 13:30:05

Ma nagyon szep volt az ut kezdete.negyed 6kor keltem es masfel ora botorkalas utan felkelt a nap es vegre lattam is mi van a kornyezetemben.Eddig ugye a pusztaban haladtam, de most hogy megjelent a viz es ontozo csatornak, gyonyoru, friss zold mezok kozott talaltam magam kukorica tablakkal. Mintha hirtelen a Kanaanba csoppentem volna. Aztan persze elkezdett ugy istenigazabol sutni a nap.Az jutott eszembe, hogy aki eddig meg tanult alazatot az eletben, az most megtanulja.En szerencsere 3 eve jarok az orvosira es ott ismetelten, tobb szemszogbol ravilagitanak arra kedves oktatoink mi is az. Szoval meg szerencse, h odajarok, igy semmi ujat nem kell benyelnem.
Szoval ahogy ott poroszkalok a Kanaanban, egyszer csak lovest hallok. Na, remek, a vegen vmi partizanosdiba keveredek. A lovesek ismetlodtek es epp keszultem gondolkodoba esni, h most feljek-e vagy sem, amikor egy ficko terepszinu ruhaban puskaval a vallan elolep egy bokor mogul. Azt nem sikerult kiagyalnom mire is vadasznak a kukorica tablak kozott a hosegben. Szoval ok ipiapacsoztak, en meg ahogy megyek tovabb, talalkoztam megint Celinnel(korabban elirtam, nem Cecile, hanem Celine, csak annyian vannak, annyi nev, h nehez megjegyezni..) es most Astorgaban vagyunk, a legelso szallason, amit talaltunk.ma 30km.
Flora meg tudnad mondani, h a kovet, amit cipelek magammal hova kell letenni?mert felek, h foloslegesen hordozom es mar reg elhagytam azt a helyet. Ugyanis a zarandokok(mar a hulyebbje, mint en vagyok) vihetnek magukkal egy kovet az ut elejetol fogva es azt mint egy jelkepet letehetik egy bizonyos helyre.

kaporsi 2009.08.15. 13:31:07

En mar kezdtem azt hinni, h lebarnultam, de egy pimasz olasz konnyeden megkerdezte, h a magyar nok mind ilyen feherek?

kaporsi 2009.08.15. 13:34:17

Tegnap vegulis ket spanyollal aludtam a 4 agyas szobaban, de a tervemmel ellentetben, miszerint ki fogom pihenni magam, a faluban fiesta volt es este 10kor meg boszen harangoztak, valamint a templomban a helyi korus hallelujazott.
Itt a szobaban meg egy fickonak labszaga van, szoval ket lehetoseg van:ez vagy ugy szedal, h mely alomba esek, vagy nem:-)

kaporsi 2009.08.15. 14:04:33

Ildi, elolvastam az emailedet es valaszoltam is ra!Ezek szerint valami nem mukodik jol, ha nem kaptad meg.

kaporsi 2009.08.15. 16:22:49

Mar megint fiesta van, minden zarva.Most eppen tudhattam volna, hogy Boldogasszony unnepe van, mert az Magyarorszagon is letezik. A francia lany, Celine ugy magyarazta el, amikor kerdeztem mar megint mit unnepelnek, hogy "you know, Santa Maria flew to the heaven"=tudod, Szuz Maria felrepult a mennybe.
Az pedig nem reg derult ki, hogy amikor Estellaban voltam es fiesta volt, akkor ott eppen bikafuttatas okan nem dolgoztak.Azt nagyon sajnalom, hogy nem lathattam, mert nem tudtam rola.Bar aznap nagyon kivoltam.

dorikati 2009.08.15. 18:48:25

Hát, Bogaram, 180perce ülök az interneten szállás ügyben. Amszterdamhoz képest annyi változott, hogy van "lemondási díj"; tehát ha nem érsz oda, akkor 11 dollár/nap. Gondoltam, nem foglalom még le. Te is megnézheted a neten, Hotels.com, én legalkalmasabbnak a Hotel Maria Elena Palacét találtam (a Prado van tőle a legmesszebb, az 1 km, de minden más még közelebb /kivéve a Sagra da Familiát, az emlékeim szerint messzebb van /). a főlapon kínál reggelit is -ezért is választottam, de amikor szobát akartam foglalni, akkor csak reggeli nélkül adta ki, ill. a reggeli plusz 5ezer ft.. Szóval Te is nézegesd a netet...Szerintem foglalás nélkül is kapsz szobát....A Barajas rep.tér 13 km-re van tőle, de nem tudom, mivel utazol!
Kati komputere nagyon lassú, és az oldalon nagyon sokszor hibázott. Majd ha válaszolsz a miheztartás végett, keresgélek még, pláne ha Petiék még egyszer lejönnek, mert akkor elhozatom velük a leptopomat.
Jegyezd meg nekem légyszíves a betonutas részt, ha valaha elmegyek én is, akkor ott fogok buszra szállni.Most hazamegyek, mert nagyon kiborított ez a civilizációs áldás. -De nem lázadok, mert milyen jó, h. minden nap írhatsz! Pusz anya

florikakiscica 2009.08.15. 19:02:09

Drága Orsi!

Eszméletlen:-) Képzeld mi is aug usztus 15-én Boldogasszony ünnepén voltunk Astorgában(anno 2007-ben:))) és most Te vagy ott:)

Mi úgy jöttünk rá, hogy minden bolt zárva voltés nem a szieszta miatt,mint később rájöttünk....:-)

Mi másnap Foncebadonban aludtunk,és most következzék egy kis rövid ismertető a faluról: "Teljesen kihalt falu.(szóval ne szarj be kisanyám....:) A XII.században egy királyi rendelet alapján Gaucelmo épített egy zarándokszállást és kórházat,ma már csak romok emlékeztetnek rá a falu végén.
Több zarándok hallott meséket garázdálkodó kutyafalkákról,egy szó sem igaz, kutya a környéken nincs! ( Szóval ha egy pasi elkezdene rémísztő történeteket mesélni a veszélyes kutyáról, és szívesen megvédene,akkor ne vedd be a szövegét...:))
Van:bár, kút!
Az albergoban 18 hely, zuhany, adomány...."

Ahol a követ le kell tenned: CRUZ de FERRO

" A csúcs!
Itt a híres kereszt , egy kőhalom áll, amelyre a magaddal hozott követ teheted. A kápolna 1982-ben épült, itt adnak hálát a zarándokok az eddig megtett útért" ( én nem emlékszem semmilyen kápolnára, bár lehet, hogy azért mert annyira lekötött a kövem keresése a táskámban(amit nem találtam meg mert valszeg már korábban elhagytam....),hogy nem láttam a kápolnát...:-)

Mostmár CSAK: 259 km!!!! Büszke lehetsz magadra!

Én semmi értelmeset nem csinálok, csak mindennap kimegyek a Szigetre, de büdös, koszos ,sokan vannak és hangos, szóval asszem öregszem és már nem vagyok egy mai csirke...:-)

Sokszor puszillak!!!!
Sok sok puszi

kaporsi 2009.08.15. 19:19:22

Màr vàlaszoltam neked anya,de ezek szerint nem olvasod a leveleidet.ne foglalj le semmit,mert valsz.az lesz,h Santiagoban megkerdezem,h mikor megy Madridba busz vagy vonat.akkor majd azt is megkèrdezem,hogy hova èrkezik ès egyszerűen foglalàs nèlkül beàllítok.vagy ilyen vakmerő ne legyek,mert aztàn alhatok az utcàn?mindenesetre 5000ftèrt nem kèrek reggelit...úgy tervezem,hogy27-èn este vagy 28-àn reggel utazok.inkàbb 28 lesz asszem belőle a zaràndok buli miatt.
Tèrdjelentès:14km utàn be kellett kötöznöm:-(,viszont a pszichoszomatikus idegbecsípődèsem szinte megszűnt.kèpzeljètek mekkora erőkkel dolgoznak itt a fogyasztói tàrsadalmon:a boltban nem lehet 1db joghurtot venni,csak 4et.tehàt nem veszek joghurtot,mert a maradèk 3,amit nem tudok izibe megenni,az tőgymeleg lesz.ès mivel mèg egy zoknit kivègeztem,elmentem Leonban zoknit keresni ès egy pàrat sehol sem kapni,csak kettőt.most picit törött itouchomròl írok,tehàt van èkezetem!

kaporsi 2009.08.15. 19:27:31

Flòra,èn azt hiszem nem itt fogok aludni,hanem előbb megàllok,mert nagyon koràn beèrnèk Santiagoba ès a tèrdemnek is az a jobb,ha nem erőltetem,mert màr ott tartok,h sajnos nem tudok leguggolni.Laura ès Zsuzsi is olvassàk a blogot vagy ők inkàbb nem akarnak emlèkezni?:-)

kaporsi 2009.08.17. 12:27:50

Sziasztok!
Most Mesa.. nem tudom hol vagyok.26km-ma.
Tegnap Rabanalban voltam(21km), de az egyetlen gep is elromlott, szoval nem tudtam irni. Meg mindig vannak csodak: tegnap talalkoztam Frenkivel, az oreg harcossal, ugyanabban az albergueben aludt, mint en. :-) Tegnap mar zoldebb volt az ut, mint a Mezetan es vegig folfele vezetett, de nem volt veszes. De azert du. aludtam 5 orat.Celinnel jottem es meselt Iverycoast?rol, ahol szuletett, Afrikaban.Ugy tippelem, h ez az Elefantcsontpart lehet. Azt meselte, h az anyjaval mindig ugy kezdodik a telefon beszelgetes, h azt mondja neki:"Szia Celine, Hogy vagy Celine, mi ujsag Celine, en az anyad vagyok Celine, te pedig a lanyom vagy Celine" Erre mondta a lany, h igen, tudom, h te vagy az anyam..es ezt pont igy mindig vegigmondja.Ott nagyon udvariatlan egy mondatban koszonni valaki ismerosnek az utcan es aztan nem leallni vele hosszan beszelgetni.
Ma 6kor indultam es egy loval jottem amig sotet volt. Ket olyan ember kozott jottem, akik vilagitottak lampaval.Nem is tudtam, h loval is vegigcsinaljak a caminot, de igen, mert kesobb meg egy kentaur hozzank csapodott a sotetben. Majd miutan bekapcsolt az egi lampa is, lattam hogy gyonyoru lila-sarga viragok kozott baktatok.Kesobb citrom illatu novenyek is voltak, meg a jo oreg hegyek es szep kilatas.Az egyetlen bokkeno az volt, h a hegyrol le is kellett jonnom.kb.700-800m lejto 10km-en.Szoval kb.15percenkent 80m lefele. De most, fel 1 kor mar itt vigadok az albergueben.

kaporsi 2009.08.17. 12:32:45

Anya, jobb lenne, ha Ryanair jegyet foglalnal le vagy 27-ere vagy 28-ara Madridba.Ugyanis megtudakoltam es az a leggyorsabb, legolcsobb es a repterrol 20perc alatt bent van egy metro a varosban.

kaporsi 2009.08.17. 12:33:36

Cruz de Ferron leraktam a kavicsom:-)

kaporsi 2009.08.17. 12:34:23

Kati, hogy birjatok a bojtot?Kitartast, mar mindjart befejezem sajnos!

dorikati 2009.08.17. 17:43:11

Szia Orsi! Mi nagyon jól bírjuk a böjtöt, talán egyre jobban. És Te? Melyik a legnehezebb szakasz ? az eleje, közepe, vagy a vége? Mi a dórival kezdünk belejönni, mi kitartunk végig, úgyhogy Te is tarts ki. Továbbra is élvezettel olvassuk a beszámolóidat, és roppant büszke vagyok , hogy én továbbíthatom az öregek ( kicsit és kevésbé öregek ) felé. Bár anyád már jön vissza pestről - azaz ma Pestem volt, és otthon olvasta a leveledet, így hát ma nem volt rám szüksége, a de a kevésbé öregeknek beolvastam a híreidet. Mindig a nap fénypontja, ha jön egy leveled. Csak azért nem akartam többször írni, mert másnak is kell teret hagyni, és olyan tüneményesen írnak a barátaid, hogy az ő írásaikat is boldogan olvasom és továbbítom. Mellette az enyém nem olyan fontos. Csak az fontos, hogy mindenképpen veled vagyunk és imádkozunk érted, és kitartunk veled. Millió puszit küldünk Kati és Dóri

Ádam07 2009.08.17. 18:01:54

Kedves Orsi! Rendszeresen olvasom az írásaidat, gondoltam bejelentkezek már én is. Először is, a legfontosabbal kezdve: Orsi, megemelem tollas kalapom, hihetetlen ez a teljesítmény! Elképedve olvasom, hogy mennyi kilométert teszel meg nap mint nap, kacifántos térddel és sok más kellemetlenséggel küzdve!! Mást nem tudok mondani, csak azt hogy kitartást, erőt és még több erőt, és irtó nagy dolog ez az egész zarándoklat (pozitív hűű), minden tiszteletem a Tiéd!! Múlt csütörtökön volt nálunk Szentségimádás (kitalálták, hogy legyen egy "zenés óra", ezért zongoráztam is,minden jól sikerült), szóval ott kértük, hogy továbbra is ilyen erővel (és humorral) tudd róni az utadat. Nagymamám is nagyon büszke Rád, puszil és szeretettel üdvözöl.
Itt Bándon semmi nagyobb újság nincs, Ágiék meglepően meg vannak elégedve a veszprémi kórházzal (pontosabban a sebészettel), többiek is jól vannak, jómagam pedig alig várja, hogy felmehessen végre Pestre az első Örömódás-próbára:) múlt héten kitört a nagy "egyetem-láz", hogy milyen csudálatos lesz ismét ott lenni stb, erre a hétre elfogyott a lelkesedés és a tűz (kiszívta a Nap? - pont jó embernek mondom), szóval nem gondolok a szeptemberre, jól elvagyok itthon, és ma egyedül voltam a földhivatalban, nem rontottam el semmit se, úgy örültem neki :)

Nem tudok röviden írni, nem hiszem el, bocsi :) millió puszi, kitartás:
F. Ádám

dorikati 2009.08.17. 21:23:48

Dóri: Jól bírjuk a böjtöt. Reméljük, hogy te is végig bírod még.Az anya fogyott:1kg-ot. A Bence már ki tudja mondani, hogy:Kati,Olytyi(=Orsi). A játszótéren egyedül felmászik a csúzda legtetejére, és onnan egyedül le mer csúszni. A Lea teljesen bele szerelmesedett a macskás játékba ugy hogy egész idő alatt ezt kellet játszani vele. Persze a Bence meg mindent utánoz. Persze a Lea ennek nem igazán örül, mert folyton verekedni akar a Lea A Bencével, mert a Bence cupppppanos puszit ad a Lea meg 5.000000- val több cupppppppppanós puszit ad de azért édes mind a kettö. Úrkoton voltam egy jó barátomnál, és ott is aludtam 1 éjszakát. De az is rossz volt, mert ott volt a Kirának az unokatesója a Máté, este, és akkorákat pukizott, hogy a szomszéd két szobába is hallotta a nagypapája meg a nagymamája is meg a tesója a Máténak a Dávid is hallotta, mert otthon ennél sokkal büdösebbet szokott.

florikakiscica 2009.08.18. 15:26:38

Szia Orsi!

Laura szokta olvasni a blogot és sokat nosztalgiázunk:-)
Azt üzenik, hogy: büszkék Rád! Túléltük a Szigetet. Laura egyet hapcizott, erre Zsuzsi 3 métert odébb ment,mert fél, hogy elkapja a sertés kórt....tiszta dili a két csaj.:-D

Steffen meg mikor kijött a Tojtoj WC-ből kaki szagú volta keze, ezért előjött a tisztaságmániám és elrohantam ahhoz a nénihez, aki olyan folyékony fertőtlenítő szappant árult, amihez nem kell víz és kértem tőle egycsomót a kezembe és úgy rohantam vissza álmaim, kakiszagú lovagjához....:-) szóaval miután lefertőtlenítettem, minden rendbe jött...:-)

Merre jársz? Tűz a nap? De gondolom a taftos hajad jól bírja:-)

M.Betty001 2009.08.19. 09:10:48

Dràga Orsi!

Nagyon büszkèk vagyunk Ràd, hogy ilyen kitartò vagy!
Tovàbbra is sokat gondolok Ràd ès küldöm a pozitìv energiàkat!
Minden nap olvasom a blogot, ès nagyon szurkolok Neked!

Sok puszit küldök Lipcsèböl!

kaporsi 2009.08.19. 14:25:13

Huhh, ennyi pozitiv megerositestol mindjart elszallok:-)Tegnap nem jutotam internethez, mert egy picit tovabbmentem, mint terveztem.30km helyet 37-et mentem, ugyanis tudtam, h ma lesz az utolso szakasz legnehezebb uta, szinten 30km es gondoltam jobb, ha ma kevesebbet kell szenvednem. Megint csoda tortent, ugyanis Celinenel, a neger francia lannyal szetvaltunk vhol Molinasecanal-tudjatok, ahol mar megint vmi fiesta volt es ennek okan nem dolgoztak, hanem locsolkodtak folyovizzel a spanyolok.Es tegnap reggel betertem egy gyogyszertarba, mert az volt kiirva, h farmacia bio es gondoltam itt lesz homeopatias fogkrem, ugyanis elfogyott.Bementem, erre ot allt a csaj es elkezdtunk rohogni.Pont ugyanott, pont ugyanakkor.Szoval inentol egyutt mentunk es egy csomot rohogtunk a nyomorusagunkon:kezdetben mindig mi voltunk az elsok es ot csucsultunk a szallas elott mar 11kor es mindenki csak kb.2-3kor ert oda.Most pedig csak ugy oregasszonyos tempoban santikalunk a botjainkkal es mar nem erdekel, hogy odaerek-e idoben es lesz szallasom vagy nem. Kitalaltuk, h ha betelik a szallas, akkor noies hisztit csapunk es sirva fakadunk, majd konyorgunk, h hadd aludjunk a polifomunkon vhol a foldon.Szerencsere erre meg nem kerult sor.

kaporsi 2009.08.19. 14:33:56

Tegnap Perejeben szalltam meg, ahol ugye nem volt internet, pedig gondoltam, h irok nektek, hogy most irjon nekem mindenki olyanokat, h meg tudod csinalni stb..erre nem is kellet kernem, mert magatoktol is ezt irtatok.
Ma volt az utolso tuzkeresztseg:10km-en keresztul kb.800m szintkulonbseg felfele.Azt gondoltam, majd szep lassan meg-meg allok es ugy kapaszkodok fel, de aztan bepoccentem nagyon es azt gondoltam elegem van.Reggel 6kor mar uton voltam es 11kor, amikor mar nagyon tuzott a nap, nagyon meredek volt az ut es a 10kg-os tartozek a hatamon ez volt az a pont, amikor nagyon felhuztam magam.Azt gondoltam finom lelkemmel, picsaba a szep kilatassal meg a hegyekkel!Minden zarandok orult, es en szemelyesen meg hulye is vagyok az orulten kivul.Aztan innentol nem is tudom, h honnan lett erom, csak ugy vitt folfele a labam.Beugrott, h a nagypapam azt mondta nekem az indulas elott, hogy ne keseredjek el, hanem csinaljam szivembol, ugy, ahogy neki indultam az utnak.

kaporsi 2009.08.19. 14:38:16

Megneztem a terkepen es ez volt az utolso fizikai megmerettetes, tobbet nem lesz ilyen meredek folfele, talan egyszer lesz egy razosabb ut lefele, de azon kivul okes a terep. Eddig meg nem esett ugy igazan az eso, csak egyszer szemerkelt, szoval varom, hogy mikor kapom meg azt a lecket az Uristentol.kb.650 km-en vagyok tul, mar csak 150 van hatra es az ut pszichesen nehez resze:az utolso 100km, ahol domping zarandoklas van a compostelaert=zarandok oklevelert, mert az is megkapja, aki nem jarta vegig az egeszet, csak a veget.Sztem vadbarom, aki egy hulye papirert csinalja.Odaadom neki az enyemet ha keri.

kaporsi 2009.08.19. 14:40:20

20 szunyogcsipes szerusegem van, de en a legyekre gyanakszom, mert abbol temerdek van, szunyogot meg meg nem lattam.Szoval tegnap este garboban, hosszu nadragban es zokniban voltam egesz du. es abban probaltam meg elaludni, de lehetetlenseg, mert ugy izzadtam, h gondoltam, masnap nem kell majd zuhanyoznom, meg kimosni a ruhaimat.

kaporsi 2009.08.19. 14:41:21

Tehat kivetkoztem magambol,h tudjak aludni, ezt kovetoen szert tettem meg 3 uj csipesre, anyaztam egyet es remalmaim voltak a szunyogokrol.

kaporsi 2009.08.19. 14:42:11

Most O Cerebreiroban vagyok, ez mar az utolso tartomanyban van, Galiciaban.

kaporsi 2009.08.19. 14:50:29

Egy kocsmabol irok, ahol meg tobb a legy, mint barhol mashol, fo a tisztasag..
A kocsmaros sokat jarkal, mert nagy a forgalom es minden egyes korben leobliti a faradalmait felvaltva sorrel vagy voros borral.Tobbet iszik, mint az osszes tobbi vevo es picit piros az orra.
Tegnap kerdezte tolem egy spanyol, h "tu entiende espanol?"ami azt jelenti durvan leforditva, h erted a spanyolt?mire mondtam a jol betanult mondatomat:no entiende=nem. Erre meg karattyolt egy sort mire azt mondtam neki talalomra, h UNGRIA, gondoltam azt kerdezi honnan jottem. Mire kijelentette, hogy tehat "tu entiende"=tehat erted. Ilyenkor asszem jobb nem leallni vitatkozni veluk, mert mindegyik meg van gyozodve rola, h jol beszelsz spanyolul, csak vmiert nem akarod bevallani.Tehat boszen bologattam, h igen, beszelek spanyolul, mire megelegedetten mosolyogott, h na lam, tudta o, hogy ertem amit mond.

kaporsi 2009.08.19. 14:55:14

Latjatok, hogy van miert szeretni ezt az orszagot? Legyunk buszkek!!
"Kovács Kati átvette Birgit Fischertől a vezetést a legtöbb VB-
aranyérem tekintetében, második Egerszegink lett! Azt hiszem, 27 VB-
aranyérme van!"

kaporsi 2009.08.19. 15:07:18

Holnap lesz a tunder keresztlanyom szulinapja, ha jol szamolom a napokat.Lehet, h nem lesz internet ott, ahova megyek, szoval ezuton kivanok neki minden szepet es jot, egeszseget!puszi sok-sok

kaporsi 2009.08.20. 12:47:42

Tricastelaban vagyok, 20km-re O Cebreirotol, ahol ejjel beszereztem ujabb 15 csipest a nyakamon, a fejemen es a kezeimen.Ami nem volt benne a halozsakban. Ma mindenemet kimosom mosogepben, a halozsakkal egyetemben, hogy pusztuljanak a dogok, ha valamimbe befeszkeltek magukat. De azt hiszem nem ez lesz a baj oka, mert Celine arca is tele van csipesekkel.Szegeny rosszabb mint Frankeinstein. Nagyon szep volt az ut, meg elvezni is tudtam, mert nem kellett nyaktoro helyeken maszkalni es vegre nem csak a labam ele kellett nezni. Es ma nem volt meleg, borus volt az eg, szerintem az altalam beigert eso keszulodik:-)
Frenkivel mar nem fogok talalkozni, mert bekattant es elorevagtatott Santiagoba. Meg tudom vhol erteni, o mar 2 honapja jarkal.Gandalf baratom is lehagyott a turbo tempojaval.

kaporsi 2009.08.20. 12:57:40

Az internet semmihez sem foghatoan lassu, szerintem ezert tettek be relaxalo zenet, h ne azonnal legyunk amokfutok.Pontosan 30perce ultem le ide es azota ennyit sikerult befogadnia a gepnek.
Ma talalkoztunk megint ket ismerossel, a Del-afrikaiakkal, csakhogy most biciklin vannak.Ok azon mosolyogtak, h milyen gyorsak vagyunk, mi meg azon, h ok milyen lassuak.Vettek ket biciklit Burgosba.A fiu tele van csipesekkel, a lanynak egy sincs. Sztem ebbol fogom irni a szakdolgozatomat:mitol fugg, hogy egy embert megcsipnek-e vagy sem.
Jo unneplest mindenkinek, Leanak ismetelten sok puszi!! Most jut eszembe, h Bencenek is vmikor mostan tajt van a nevnapja, de o relativ uj tagja a csaladnak es meg nem sikerult megjegyeznem a nevnapjat, itt meg nincs naptar..Neki is puszi!

dorikati 2009.08.20. 15:45:21

SZia Orsikánk! Nem tudom, hogy ma még olvasod-e, de mindjárt megyünk Herendre, a Lea szülinapját és a Bence névnapját együtt ünnepeljük. Jönnek az eszterék, Zsuzsi süti a szülinapi tortát, és csinálom az uborkasalátát és kakaspörkölt lesz táci kakasból Dóri már elkészítette az ajándékait, csak a rajzolás vége van még vissza. Az írásodat kinyomtattam és viszem magammal. a csíPÉSEK VISZKETNEK IS? VAGY JÁJNAK,? ez egy különleges spanyol légy vagy bögöly fajta lesz. Mennyi idő alatt múlik el? Mit csinál a bokád és a térded?
Melyik szag űzi el őket ( a legyeket? ) a fokhagyma- vagy a lábszag? a lábszag biztos nem, mert akkor éjjel nem kaptál volna újabb csípéseket Itt nagyon meleg van, kivéve nálunk Veszprémben, mert minálunk kellemesen hűvös a lakás, Jobb, mint Herenden.
Tarts ki, már csak egy rövid út van hátra, Tényleg ez a legszebb része? Múlt pénteken a national Geographic-on kezdődött egy sorozat az El Camino-ról, de ebben az út a Hollandiai Harlem-ből indul, és Párizson át megy, egy spanyol fickót kísérnek benne végig, aki csa Párizstól megy gyalog. Holnap ér oda a sorozat, hogy átlépik a spanyolthatárt. Nagy lelkesen kezdtem nézni, azt hittem minden nap van egy rész, Túróst!! hetente egyszer!!! de azért megnézem, mert Téged képzellek bele, hogy hol járhatsz . Dóri Végzett, indulunk, millió puszi, holnap még írok Neked xoxoxoxoxKati

dorikati 2009.08.20. 15:47:34

Bocs a gépelési hibákért, de itt csak egy kicsi négyszög van, és nem mindig látom vissza, hogy mit írtam, csak mikor már elküldtem.

kaporsi 2009.08.21. 12:11:02

Sziasztok!
Most Serriaban vagyok, abban a varosban, ami kicsit tobb, mint 100km-re fekszik Santiagotol. Tehat ha innen kezdenem el az utat, akkor is megkapnam a compostelat=oklevelet. Ebbol kifolyolag arra szamitottam, h rengeteg ember lesz itt, de alig lezeng egy-ket zarandok.Biztos kesobb jonnek. Ma fel7kor indultam, 6kor keltem.Annyira jol aludtam, mert minden cuccomat kimosattam a gepben, a halozsakot is.Nagyon jo volt az a tudat, h tuti egy dog sincs a zsakomban, mert a mosogepben mind meghalt:-) es vettem moszkito ellenes sprayt, olyat, amit az afrikai teruletre menoknek ajanlanak es jo a malariat, sarga lazat terjesztok ellen. De azert azt a trukkot csinaltam, hogy nyakig becipzaroztam a zsakot es befujtam a fejem ilyen cuccal. Csakhogy galiciai hideg ide vagy oda, majd megpusztultam a nagy melegtol odabent.
Talalkoztam egy magyarral Szombathelyrol. 22-en kezdte az utat Pamplonaban es neki is rengeteg csipese van. Csakhogy allegrias is kicsit a csipesekre es ezert bepirosodott es bedagadt a szeme stb..azt mondta, h aztan rajott, h ez piszichoszomatikus lehet nala, mert volt orvosnal is es semmilyen gyogyszer vagy krem nem segitett. o 10 nap mulva fog kb. Santiagoba erni, mert ha gyorsan megy sokat, akkor bedurrannak a csipesei.
En 26-an erek Santiagoba, szoval mar csak 5 nap...Ez nagyon fura, nem is akarok belegondolni. Mar 23 napja setalok es kezdem nagyon megszokni ezt az eletformat.
Ma Celinenel jottem es fel 11kor egy varoshoz ertunk, de egesz nap kod volt,szoval nem tudtuk igazabol hol is jarunk. En mondtam, h ne oruljon, mert sztem meg 5km van hatra a celig, Sarriaig. Mentunk, mentunk es egy zarandokkal lealltunk beszelgetni, o mondta, h mar Sarriaban vagyunk. De ez akkor is fura, mert 20km-t jottunk hegynek folfele 4 ora alatt es kozben egyszer megalltunk kavezni. Talan belejottunk..?
Egy onkormanyzati szallason maradunk, egykor nyit.

kaporsi 2009.08.21. 12:12:46

Adam, tok jo, h te is bejelentkeztel! Csemballista baratnomnek meg uzenem,h irja meg emailben mikor lesz Magyarorszagon! Csak a mihez tartas vegett.

kaporsi 2009.08.21. 12:15:39

Serria nem szep varos!Uj es ronda. Viszont elfelejtettem aradozni Ponferradarol, ahol a templomos lovagok egyik vara van. Olyan, mint egy lego var, csak igazi.Pont, mint a harcolos filmekben. Be nem lehetett menni, de kivulrol is szuper volt!
Tegnap osszefutottam egy regi arccal, akirol azt hittem mar reg mashol van:Martin, a canadai, aki azert jarja az utat, mert ezalatt donti el papnak megy-e vagy sem.

kaporsi 2009.08.21. 12:17:48

Meg nincs kizarva, hogy Madridban 2 napig maradok csak es egy napra elmegyek Toledoba. Azt mondjak egy orara van busszal Madridtol es nagyon regi varos, valamint megorizte eredeti allapotat es nem epitettek ujabb hazakat hozza.
Eddig meg mindig nem esett eso, csak amikor a kodben jarkaltam szitalt egy picit.:-) majd fog:-)

florikakiscica 2009.08.21. 23:31:24

Szia Orsi!

Ma reggel fölébredtem fél 6 körül és írni akartam Neked, hogy hajrá.
Ezen vaciláltam, mert nem tudtam aludni (annyira köhögtem...elkaptam vmi vírust....), de úgy látom jobb, hogy nem írtam, mert akkor még aludtál és lehet, hogy fölébresztettelek volna, azt meg nem bocsátottam meg volna magamnak.

Holnap a köhögésem ellenére elutazom Steffennel Horvátországba 4-5 napra. (Laurát és Marcsi barátnőjét is magunkkal visszük, csak őket kitesszük Krk-szigeten mi meg tovább megyünk Rab-szigetre.)

Nem tudom, hogy hol lesz ott internet, de mindenképp találni fogok, hogy kiváncsiságom szomjúságát oltsam Veled kapcsolatban:)

HŰ! Nemsokára beérsz! Olyan izgalmas!
Ma megnéztem azt az EL Caminos műsort a TV-ben és valaki azt mondta :" Hogyha minden ember végéjárná az El Caminot, akkor világbéke lenne!"
Hát nem tudom, de sajnos ez nem valószínű, hogy bekövetkezik.....:-(

Légy jó és szeresd magad!

florikakiscica 2009.08.21. 23:37:31

Nemrég találkoztam apukám egyik haverjának a fiával és megkérdezte, hogy: " Ti voltatok, akik végéh járták az El Kácsínót???" a MIT? (kérdeztem....vmi kínai kajának hangzott...:-)

Figyeld meg Orsi, mikor hazajössz mindenhová gyalog fogsz járni! No busz, no hév, no metro....:-) még Herendre is inkább lesétálsz, mert mi az neked 800 km után?:-)

mint ahogy a Forest Gumpban: " és ha már elfutottam idáig,akkor miért ne fussak végig egész Alabamán...:-)"
Na jó nem untatlak ilyen hülyeségekkel...
Sok sok pusszancs!
Buen Camino!

dorikati 2009.08.22. 10:32:24

Anya vagyok megint Katitól. E-mailt ne küldj 26.-ig, mert akkor megyek Pestre, és innen most sem sikerült bejutnom a leveleimhez.
Mondd meg a szombathelyinek, hogy Hisztamint szedjen homeopátiásan, az használhat-nekem legalábbis megváltás a parlagfű szezon kellős közepén. Máskor 20.-a körül már megőrültem a viszketéstől, most pedig csak az okoz bajt, h. elkaptam Leáék baciját. Persze azért érzem a szénanáthát, tüsszögök is, meg az orrom is folyik, de mi ez a viszketéshez képest!!!
Leáék "bulija" szuper volt, eljöttek Eszter-Laci bácsi is, Katiék is. Eszterék ott aludtak az Anna Panzióban, másnap Leával értük mentünk és ő csudára élvezte az egészet. Te nagyon hiányoztál, de Zsuzsi szuper tortákat sütött, és még az ünnepeltek is ehettek, amennyit akartak. Persze Bence jóval többet akart, mint kellett volna, így aztán nagyon fájt a gyomra este és alig tudott elaludni.
Van új hintánk Öcsiéktől (ők elköltöznek, nekünk adták a régit), most megyünk Katiékkal Szivacsot keresni rá.
Az sms-met megkaptad? Nagyon örülnék, ha nem vállalnál még többet jövőre, pláne olyasmit, ami egy kicsit sem érdekel. És nagyon jó, h. helyette tanulsz németül! Valahogy majd csak megértetjük Tamással, hogy Neked más az utad, mint neki!
Azt hiszem hülyeséget írtam, a Gaudí épületek mintha Barcelonában lennének, de nem emlékszem pontosan. Megnézhetném az Interneten, de csak annyi ideig tudok net közelben lenni, amíg írok Neked, egyszerŰbb, ha Te nézed meg!
Madrid belvárosában sok kis szálló van, én egy bizonyos Hotel Asturiast néztem ki Neked, (ez 2 csillag, "csak" 13ezer ft, és a képen szép.) De azon a környéken találsz mást is, ha nem teszik, v. ha betelt . A Puerta del Sol közelében van a belvárosi rész, ahhoz elég közel a Prado.
Élvezd a még hátralévő részt, és a blogba írj, ha van válsz a TDK-stól.
Puszi!

kaporsi 2009.08.22. 13:03:59

Màr csak 4nap...
Ma nagyon melyponton voltam inkàbb lelkileg,mint testileg,de mint tudjuk,a kettő összefügg.pedig csak 23km-t jöttem Portomarinig.mindig a dolgok legvege a nehez nekem ès most az utam vegefele jarok.90km kb.Most kernek mindenkit,h innentol kezdve ontsa a buzdito uzeneteit,mert az utolsokat jarom!
Azt hiszem az összes maradek zenet ma meg fogom hallgatni.
Eso meg mindig nincs:-) viszont szèp tajon baktattam tehen kakik között szlalomozva.Celinenel tervezünk vmit Santigoban,ha sikerül beernunk.elso korben azt,h amint meglatjuk a hegytetorol Santiagot,sirva fakadunk!
Sok a zaràndok,tomegek.ma meg nincs baj,mert140agy van osszesen,igy mindenkinek lesz hol aludnia.holnap viszont csak 40hely van,ott lesznek gondok..

kaporsi 2009.08.22. 13:07:24

Tamasnak csak azt kell megertenie,h mashol fogok majd tdkzni.sztem menni fog neki,mert kb.tok mindegy neki hol vagyok.

kaporsi 2009.08.22. 17:43:33

Pokoli meleg van a szobankban,de legalabb nincsenek rajokban röpködő bögölyök,valamint eddig horkoló hím se bukkant fel,bàr van mèg egy hely;-)
Egy fàkkal,sziklàkkal teli völgyre van kilàtàs a szàlló erkelyèről,ahol a Rio nem tudom mi folyik,szóval nagyon szèp,csak olyan meleg van,h nincs az az Isten,h kiüljek az erkèlyre.

kaporsi 2009.08.23. 14:51:20

Anya, kaptam valaszt a TDK-rol, pozitivat, tok korrekt, elfogadta.Atkuldtem neked, majd olvasd el!
3 nap van hatra...
Most 26 km utan Palas de Reiben vagyok egy olasz csajjal es Celinenel. Reggel kod volt, de eso meg mindig nem.Ami kesik, nem mulik:-)
Fel 7kor keltem, 8kor indultunk neki harman.Fel 2 re ertunk be. Ma nem volt olyan nehez maga az ut, mint tegnap, de most nagyon faradt vagyok mentalisan es fizikailag is.
Asszem most jott el a Rioja bor ideje, de elobb aludni fogok. Egy privat szallason vagyunk, viszonylag kevesen egy szobaban, 10 alatt.A bar itt van egy epuletben, ugyhogy ha nagyon berugnek, nem kell sokat koborolnom, h visszatalaljak:-)
A dekoraciban zaszlok vannak es a sok zaszlo kozott itt van a magyar is, rogton kiszurtam!
Zarandokok tomege, alig lehet toluk menni az uton.Ok meg nem tudjak szegenyek, h ha jonnek mogottuk gyorsabbak, akkor illik utat engedni masnak is. Nem baj, majd lesz jo sok holyagjuk es nekem mar nem bi-bi-bi. Mentalisan viszont asszem ok allnak jobban, mert mi 3-an most mar ott tartunk, h mindenen rohogunk.Az osszes emelkedo elott, lejto elott.
A terdem ma nem volt jo kedveben, szoval befasliztam.A holyagok mar eltuntek, hatam nem faj, tehat egyben vagyok.
Nagyon meleg volt, bar az ut neha fak kozott vezetett, szoval az nagyon jo volt. A taj kb. olyan, mint Zirc kornyeke.Nem olyan szep, mint a Pireneusok!
Reggel a barban eves kozben nagy plazma TV-n atletikat neztunk es azon nevettem, hogy ugyanugy izzadnak ok is, mint en szoktam.

dorikati 2009.08.23. 18:39:43

Megint anya vagyok... hajrá, már csak 3nap, ezt már tangózva is kibírod! Igenis, igyál Rióját, az segít. Mi is azt csináltuk ma. Mivel egyedül maradtam Herenden, meghívtam nagypapáékat, Katiékat Bfüredre; Bergmann+bornapok. Nagypapa és Kati száraz muskotályt ittak, igen jókedvük kerekedett...remélem, ha hazaérünk, én is kapok egy kicsit?!
Szerintem az nagyon jó, h. mindenen nevettek, mentálisan is.
Eszteréktől új csodaszerről hallottam, lugos vízről. Hagytak nekem egy kicsit, marha jó! Még a szénanáthámnak is használt, és a bacijaim is ész nélkül menekülnek!
Mondjuk a szemem duzzadt, és Hisztamin nélkül megbolondulnék-többet is szedek, mint Edit engedélyezett, de a Te könyvedben utánanéztem, ennyit még szabad. Így azért az idén jelentősen jobb vagyok, mint ezelőtt.
A TDK-t majd kedden este elolvasom, azt hiszem, akkor megyek Pestre.
Azt még nem újságoltam, h. nagymamáék lényegesen jobban vannak, mint mikor elmentél. Biztos, h. legalább részben a homeopátia-kicsit a dédunokák, és h. szükség volt rá, h. összekapják magukat.
Úgy lenne jó ez az út, h. a Pireneusokban legyen a vége(ha az szebb); fordítva nem lehet megjárni?
Nem tudtuk eldönteni a tegnapi írásodból, h az a baj, h hullafáradtak vagytok, és már várjátok a végét, v. az, h. nem akarjátok, h. vége legyen. De a mai után világos, h. az előbbi. Mire holnap olvasom a beírásodat, már csak 2 nap lesz hátra...
Puszi mindötünktől: anya

dorikati 2009.08.23. 22:20:13

Csatlakozom az előttem szólóhoz: Képzeld el, ezek után Budapest-Herend távolság, az neked csak egy ugrás gyalog. be se akarsz majd szállni semmilyen autóba, mert az túl gyorsan megy, és nem látsz tőle semmit.
Már várunk haza, nincs több olyan lány, mint te vagy. Nagymama azt mondta: a mi szentünk- ez Te vagy. Az El Camino filmben láttam, hogy az úton van olyan hely, ahol a csapból is vörösbor folyik. Remélem megkóstoltad. Most. van az ideje, ha nem akkor pótold Két nap, az már "csak" negyven km. Én a Te utad alatt már most elhatároztam, hogy soha egyet sem. Biztos meghaltam volna ( még 10 évvel ezelőtt is, nemhogy most, a mostani állapotomban)Szóval igen-igen büszkék vagyunk Rád. Millió Ppuszi: Kati és Dóri

kaporsi 2009.08.24. 17:48:01

Megjott a varva vart eso:-), de szerencsere 1 kor, amikor mar sorban alltam a szallas elott. Szoval nem aztam meg nagyon durvan. Esot josolnak az okosak kesobbre is, nem tudom hogy menjek holnap tovabb, mert ez nem szimpla eso, hanem ozonviz. Majd meglatom milyen ido lesz..
Ma 26km-t jottem, valoban csak 2 nap es 40km maradt:-)
Tomegszallason vagyok Rabadosban.Itt van a nagyon szimpatikus francia csalad:7 jol nevelt gyerek, akik sokat nevetnek es mindegyiknel van konyv. Veluk mar egyszer voltam egy szobaban.8eve jarjak a Caminot, minden evben egy szakaszt es iden fejezik be.
MOst mar nem irok tobbet az uj zarandokokrol, akik hatizsak nelkul setalnak hosszu sorokban. Kepzeljetek el a Harmashatarhegyet egy vasarnap sok emberrel.Most pont ugyanolyan itt minden.A taj is a galiciai hazak kivetelevel.
A terdem nincs jol, ma mar reggel bekotottem-az segitett.
Az nem jelent semmit, hogy a nagymama "leszentezett"engem, mert nala ennek az a kriteriuma, hogy az illeto sokat egyen a foztebol es kesz.Lasd apa, a Szent Geza.

kaporsi 2009.08.24. 17:50:05

Ma megint osszetalalkoztam a magyar hazasparral es nagyon csodalkoztam, hogy hogy jutottak el idaig. Vettek egy nemet utikonyvet es olyan boldogok vele, mint az ovodasok. Mar tudjak merre kell menni, mi hol van:-)Egyebkent nagyon aranyosak, ugyhogy ujfent nem akarom oket piszkalni.

kaporsi 2009.08.24. 17:54:04

Tagnap Riojaztam, de nem segitett.
Ma viszont akkorat rohogtem csemballista baratnem sms-en:"mar tenyleg nincs sok hatra". Ez igy onmagaban nektek asszem nem olyan vicces, mint nekem.Ahhoz kell 730km min. De koszonom, tok jol esett, azert is vagtattam ma kisse santan es ertem be a celba az eso elott:-)))

kaporsi 2009.08.25. 17:01:49

Mar csak 1 nap..
Arco?ban vagyok, 18km-re Santiagotol, bar az en konyvem 20-at ir es az nem mindegy!
Egy privat szallason vagyok Eleonoraval, az olasszal es Celinenel. Ma eleg sokat beszeltunk csunyan, mert mindenki faradt.A hulye olaszok nem hagytak senkit sem aludni. Ma csak fel7kor akartam kelni, de hala az olaszoknak, fel6-kor keltem. Talalkoztam megint a magyarokkal.
Ma az ut saros, vizes, kodos volt.Sok zarandok, de nem annyi, mint korabban-gondolom megfutamodtak vagy taxiba ultek. Ma nem esett az eso es a legujabb hirek szerint holnap sem fog, de ezt itt sztem nem lehet tudni.
Ma minden cuccomat kimostam mosogepben es most figyeltunk, hogy legyen mosopor is a gepben es melegvizben mosson. Ugyanis a multkor nem figyeltunk oda, csak fizettunk 6 eurot es a vegen kiderult, h hidegvizben, mosopor nelkul ment le a program. Gyanus is volt, h egy joghurt foltot miert nem mos ki a gep. Szoval holnap vidaman, tisztan fogok betancolni a celba. Kar, h nincs itt az ipodomon a "We are the champions".

kaporsi 2009.08.25. 17:03:55

Ez a szent ut mindenesetre arra jo volt, hogy kisse rasszista legyek a vegere minden spanyollal es olasszal:-) Na jo, ez tulzas, de ha megegyszer nem hagynak aludni eme nemzetek kepviseloi, akkor elkuldom oket az anyjukba szep magyar szavakkal.

kaporsi 2009.08.25. 17:05:18

Az internet itt is lassu, biztos megint ezert megy a hatterben nyugtato, kinai virag zene..
Holnap meg jelentkezem!

brahms 2009.08.25. 22:07:55

Jókedvet az utolsó naphoz! Nem fog hiányozni holnapután a gyaloglás? Érezd jól Magad Santiagoban, aztán pedig Toledoban, Madridban. De most már gyere haza, mert nagyon hiányzol!!!
Itt Pesten rohadt meleg van este 1o-kor, pedig mikor elindultam Herendről, csak kellemes 22 fok volt. Itt a szobábam meg folyik rajtam a víz, és nem kapok levegőt. Ez az élmény még előtted áll...
Írj, milyen "buli" van Santiagoban,( és hozd magaddal Celineék e-mail címét), mikor mivel mész tovább, és igyál még egy kis vörösbort...
Jó búcsúzást a természettől, és NAGYON GRATULÁLOK, MEGCSINÁLTAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi-puszi: anya

dorikati 2009.08.26. 17:20:57

Újfent csatlakozom az előttem szólóhoz. Nagyon-nagyon-nagyon felnézek Rád, Dóri is.Millió-millió-millió-millióoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

kaporsi 2009.08.26. 19:56:22

Megerkeztem. 800km, 30nap.
:-)
Ebbol az alkalombol kilyukasztottam a fulemet meg egyszer.Ez volt az utolso fajdalmas dolog:-) tobb nem lesz:-)
Irany Madrid es Toledo. Na meg a sok latnivalo.
Aug.31-en ejjel pedig Bp.!
puszi mindenkinek!

kaporsi 2009.08.27. 10:12:51

Úgy èrzem adós maradtam az utolsó nap leíràsàval.elmondhatatlan fàradt voltam,nem csak az izmaim,de a csontjaim is fàradtak voltam.azt hiszem csak az hajtott,hogy ez az utolsó nap,mindjàrt ott vagyok.aztàn megèrkeztem a lànyokkal a Monte de Gozora(ez egy kisebb hegy,ahonnan először lehet làtni Santiagot)ès megfogalmazhatatlan èrzèsem tàmadt.Nem rossz,nem jó csak hogy valami nagyot fejezek be,ez a vège.Nem is hittem el,hogy tènyleg itt a vège èsnincs hova tovàbb menni.Kerestünk szàllàst,lepakoltunk,zuhanyoztunk ès csak úgy mentünk be a katedràlisba.Ott pedig úgy èreztem,hogy egy nagyon hosszú út vègèn megjöttem a kincseskamràba,ahol ràadàsul valaki vàr.ugyanis úgy kèpzeljètek el a katedràlist,mint egy ezerèves,a tengerből felszínre jött templomot,amit sok helyen moha borít ès màs apróbb növènyek. ha belèpsz,ragyogó arany szentèlyszerű oltàr vàr Szent Jakab szobràval.a falak fehèrek,szinte sehol semmi dísz,csak a hosszú terem vègèn a ragyogàs.Az volt a benyomàsom,mintha ő 2000ève előrejött volna ès azóta vàrna engem,a zaràndokot,mikor jövök.

kaporsi 2009.08.27. 10:20:55

Az ünneplès abban merült ki,h hàlàt adtam az ègnek,hogy itt vagyok;fülembe lövettem egy kis fèmet ès elementünk tortilla españat enni st.Jakab tortàval.Persze közben a jó hangulat megvolt,mint mindvègig.Kèszültek fènykèpek is,majd elküldik.most pedig megyünka szent misère,amiből egy kanyi hangot sem fogok èrteni az amenen kívül. Megnèzzük,h az atya hogy füstöl a viàg legnagyobb füstölőjèvel.
Köszönöm,hogy velem voltatok!

florikakiscica 2010.06.28. 19:31:50

Újra indulnak emberek:-)))

florikakiscica 2010.07.27. 21:18:26

Szia Zsuzsi!

minden rendben van Veletek? Merre jártok?
Remélem minden rendben! Itt Németoban esik az esö és hideg van:-( Ott jobb az idö?

Na nem kérdezek többet.......nagyon gondolok Rátok és sok-sok eröt küldök!!!!!

Puszik! Buen Camino! Flóra

másik zsuzsi 2010.07.30. 16:25:59

@florikakiscica:
Draga vagy!
nem tudok uj bejegyzest csinalni:)
meg nem jottem ra:)
minden rendben
most Estellaban vagyunk
Tegnap meg puente la rena, bikafuttatassal:)
remelem mar elallt az eso horvatorszagban....
puszik

florikakiscica 2010.08.09. 19:38:10

Szia Zsuzsi!

Mi van Veletek? Jól vagytok? Merre jártok?

Remélem minden rendben! Én szerencsére hazaértem Horvátoból. Várom, hogy írj!

Ölellek
süti beállítások módosítása